RSS
archiv revue
Pálení čarodějnic – je před námi filipojakubská noc
Z většiny pohanských svátků vznikly docela příjemné tradice, které si někteří z nás umí užít i v dnešní době. Sice to letos kvůli pandemii s oslavami nijak horké nebude, ale bavit se můžeme i tak, ne?
Recenze: Peníze od Hitlera
Druhá autorčina prozaická kniha, která vyšla poprvé v roce 2006 a stala se mezinárodním bestsellerem, je opět groteskně potemnělým příběhem, panoptikem, v němž se blyští odlesky příběhů, které sami žijeme.
Recenze: Interaktivní mluvicí samolepky
Klasické samolepky zná asi každý. Ale znáte kouzelné mluvicí samolepky od ALBI? Pojďte si s dětmi k pálení čarodějnic vylepit rovnou nějaké pořádně strašidelné. A počkejte, až uslyšíte ty zvuky!
Zahrady od Dany + 100 KNIHCENTŮ navíc
Naplánujte si zahradu krok za krokem
Soutěž o 3 výtisky knihy Povídky a jedna báseň
Pojďte si zasoutěžit o nejnovější povídkovou knihu Zdeňka Svěráka Povídky a jedna báseň. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázky, mít štěstí při losování a kniha je Vaše! Získají ji 3 výherci.
Prémiový obsah
číst více
Recenze: Co sežral žralok
Co sežral žralok je vtipná a hravá multimediální kniha s důležitým poselstvím. Tvoří ji humorný příběh o nenasytné parybě, plný říkanek, písniček, nápaditých ilustrací v komiksovém stylu a hlavně poutavých informací doplněných o zajímavé úkoly a tipy. Písničky jsou nejen ve formě notového zápisu s akordy, ale mají vlastní QR kódy, díky kterým si můžete jejich nahrávky pustit z internetu. Všem dětem předškolního a mladšího školního věku kromě zábavy osvětlí, jak zacházet s odpady, a ještě lépe – jak a proč jim předcházet.
Recenze: Růža
Akční komiksová pohádka pro neposedná robátka...
Moje ptačí knížka - čtení pro zvídavé děti
Zvídavé děti, které ví, že pozorovat ptáky je zábava, najdou v Mojí ptačí knížce spoustu zajímavostí ze světa malých opeřenců. Naučí se rozpoznat jednotlivé druhy, dozví se, co ptáci dělají v jednotlivých ročních obdobích a také je budou umět pozorovat a krmit. Knihu s krásnými ilustracemi Jany Walczyk vydalo Nakladatelství KAZDA.
Recenze: Žítkovské bohyně
Blíží se filipojakubská noc, která má pro lidi tíhnoucí k magii a mystériím velmi ojedinělý význam. A tak je nejvhodnější doba na recenzi knihy, jejímž námětem je něco, co vzbuzuje mnoho emocí a je obklopeno záhadami.
Děs sídla Wake´s End – má šílenství vůbec nějaké hranice?
Připravte se na děsivý příběh, který vás vezme na cestu hluboko do mysli psychopata a počítejte s tím, že někdy nemusí být úplně jasné, co je dílem nadpřirozena a co vytvoří nemocná duše.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!