RSS
archiv revue
Dračí město - první díl fantasy trilogie
O vydání Dračího města jsem zprvu neměla nejmenší tušení. Co se týče fantasy, české autory na tomto poli moc nečtu a spíše si namátkově vybírám, pokud na ně mám zrovna chuť. Autorku Petru Machovou ale už nějakou dobu sleduji na sociálních sítích a znám ji pod přezdívkou Dragita, takže jsem se jí rozhodla dát šanci. Udělala jsem dobře?
Ferdinand Leffler: Příchází na mě doba růžová
Ve středu 19. září byl hostem Domu knihy známý zahradní architekt Ferdinand Leffler, autor mnoha oceněných projektů a realizací v České republice i v zahraničí. Je také tváří televizního pořadu Ferdinandovy zahrady a majitel ateliéru Flera, který patří k největším v Evropě.
Pro všechny milovníky nejlepší spisovatelky na světě, Astrid Lindgrenové
Knížka vypráví o životě Astrid Lindgrenové a trochu i o jejích knihách a filmech...
E-knižní novinky září
Máte chuť na další novinky ze světa e-knih? Tak my vám teď ty nejžhavější představíme.
Dědina je o osudech obyčejně neobyčejných lidí
O knize jsem hodně četla a proto, když jsem ji viděla v nabídce Knihcentra k recenzi, nezaváhala jsem ani chvíli a napsala si o ni. Štěstí se na mě usmálo a dostala jsem ji. Za což velmi děkuji, protože kniha je skvělá. Nezklamala mé očekávání a spíše naopak je předčila. Výborné a výstižné charaktery postav se skvělým vylíčením atmosféry a rázu vesnice ji určují k nezapomenutelným knihám, ke kterým se ráda budu vracet.
Soutěž o 3 výtisky knihy Ollo - Země sváru
Debut překladatelky Háty Kreisinger Komňacké vám možná bude připomínat Hru o trůny. Je-li tomu opravdu tak, to můžete zjistit sami. Soutěžte, vyhrajte a pusťte se do čtení. Máme tady pro vás 3 výtisky knihy Ollo - Země sváru.
Novinky knižní rodinky - 12. díl
Vojta vám několik knižních tipů namíchá z českých specialit.
Knižní novinky pro děti a mládež - září 2018
Poslední zářijový týden se pomalu přehoupne do své druhé poloviny a my vám ještě musíme rychle naservírovat porci knižních novinek, na které čekají hlavně děti.
Kniha Líný učitel vychází z reality a každodenní praxe
Pro učitele a studenty pedagogiky existuje nespočet didaktických učebnic a příruček. Pedagog a školní psycholog Robert Čapek napsal knihu, díky které bude výuka bavit i největší lenochy a zlobily. Heslem je: Naučme je, aby se učili sami.
Novinky knižní rodinky - 11. díl
Knižními novinkami babího léta vás tentokrát provede Magda.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!