RSS
archiv revue
Jiří Žáček: „Kdysi bývala mou ústřední inspirací láska, dnes mám rejstřík pestřejší.“
Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník.
Kreativní dílna pro malé i velké děti
Připravili jsme pro vás tipy, jak zabavit děti ve volné chvíli.
Recenze: Svědectví porodní asistentky z Osvětimi
Útlá knížka Svědectví porodní asistentky z Osvětimi je plná nacistické zrůdnosti a nelidskosti.
Peče celá země + 100 KNIHCENTŮ navíc
Variace na téma bábovka a štrůdl, dorty na mnoho způsobů, věže ze sušenek, linecké a chodské koláče, nejrůznější řezy, rolády, ale také buchty a slané pečivo aranžované v pečených koších.
Soutěž o 3 výtisky knihy Koťátka kočičky Ťapičky
Ťapička byla v první knize kotětem, které se stěhovalo do nového domova. Ve druhé knize Koťátka kočičky Ťapičky, o kterou můžete soutěžit, už je dospělá a stane se maminkou.
Prémiový obsah
číst více
Radomír Socha: Houby z Boží lékárny
Od autorské dvojice Socha - Vít vydalo nakladatelství Eminent celkem tři výpravné knihy: Dřevní houby v přírodě a v kuchyni, Ryzce v lese, v kuchyni a s léčivými účinky, ta nejnovější se jmenuje Houby z Boží lékárny. RNDr. Radomír Socha, DrSc., uznávaný vědec, který v houbách objevil řadu léčivých látek, vysvětluje poslání této mimořádné publikace.
Tipy na dárky pro čtenáře napětí
Nedá se nic dělat, Vánoce se blíží, a protože ty letošní se bez knih rozhodně neobejdou, přinášíme vám tipy na dárky pro všechny milovníky napětí.
Napínavá četba 1 + 1 zdarma
Detektivky, nad kterými se tají dech a ježí chlupy na rukou
Michala Jendruchová: „Moje beletristické knížky by měly být pohlazením po duši, radostí."
Michala Jendruchová pracuje celý svůj profesní život v médiích. Osud ji zavedl do rádia, televize, denního tisku i časopisů pro ženy. V roce 2012 napsala svou první knihu. Nyní jí vyšla pátá - Babiččina sladká terapie aneb jeden bláznivý rok, která je pokračováním úspěšného, humorně laděného románu Tlustá tak akorát.
Královská krev – epická fantasy, kterou napsal Alejandro Jodorowsky
„Poslyšte o králi Alvaru přesmutný zpěv, jenž dobro od zla nepoznal, co živ byl a jemuž prokletím ztrpknula královská krev.“
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!