Dnes končí: sleva 40 % na cestopisy – od 149 Kč.

Cukroví z rostlinných zdrojů

archiv revue
Cukroví, které rychle zmizí. 😊

Pečení cukroví z čistě rostlinných potravin není žádná věda. Jde jen o to vyměnit živočišné produkty za ty z rostlin. Například klasické máslo nahradíte rostlinnou variantou, místo kravského mléka využijete mandlové, sójové, kokosové… (u mlék je možností celá řada). Tento sortiment naleznete zaručeně ve zdravých výživách, ale mnohdy už i v běžném supermarketu. U čokolád, polev a podobně stačí jen mrknout na složení.


U mnoha receptů, zejména těch nepečených zjistíte, že vlastně nemusíte používat něco jiného než dosud – a aniž byste se na to dřív zaměřovali, teď už víte, že některé druhy cukroví jste měli v rostlinné podobě. Jedná se například o kuličky – variací je spousta. A kuličky potěší i ty, kteří se na pečení necítí – stačí je jen uplácat, obalit a je to. Většinou sklidí úspěch tak či tak, protože jsou složeny převážně z oříšků – a ty ocení téměř každý.

 

A tady už je tip na jednu pečenou klasiku – linecké.


Vegan špaldové linecké cukroví

  •         250 g špaldové mouky
  •         90 g moučkového třtinového cukru
  •         160 g Alsanu
  •         1 lžička škrobu
  •         půl lžičky citrónové kůry z bio citronu
  •         půl lžičky citrónové šťávy
  •         domácí malinová nebo jahodová marmeláda

 

  1. Mouku, cukr a škrob si přesejeme přes sítko a společně se zbytkem surovin si vytvoříme těsto, které uložíme aspoň na hodinu do lednice.
  2. Vyválíme si plát těsta o tloušťce 2-3 mm, vykrojíme tvary dle libosti a ukládáme vedle sebe na plech.
  3. Rozehřejeme si troubu na 160-170 °C a poté linecké pečeme max 10 min. Hlídáme, aby nezhnědlo.
  4. Následně vytáhneme z trouby, a jelikož plech stále žhne, sundáme opatrně cukroví s pečícím papírem z plechu a necháme vychladnout.
  5. Kousek po kousku namažeme marmeládou a schováme do krabičky. :-))


Recepty na cukroví s rostlinnými ingrediencemi najdete například v Tak trochu jiné kuchařce, jejímiž autorkami jsou dcera s maminkou, či ve Zdravé vánoční kuchařce, která není zaměřena čistě vegansky, ale obsahuje řadu raw cukroví.

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Tak trochu jiná kuchařka
Čeština

Tak trochu jiná kuchařka

5.0 2
od 249
Čeština

Zdravá vánoční kuchařka

0.0 0
269 221
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Mezinárodní den dětí slavíme každý rok 1. června. Nese se ve znamení her, zábavy, ale také čtení. Potěšte své ratolesti pěknou knihou, deskovkou nebo čímkoliv jiným, co jim udělá radost.
Jennie je milující manželka a máma. Jednoho dne je svědkem toho, jak její vzorný syn ubodá postaršího muže. Už to ji šokuje, ale to, co následuje, ji donutí pochybovat o zdravém rozumu. Čas se otočil a ona má možnost vracet se do minulosti. Jenomže, co když odhalí něco, co je ještě děsivější než zločin jejího syna?
Soutěžíme o knihu, kterou ocení především rodiče, kteří se potřebují zorientovat v chaosu světa kolem svých dospívajících dětí, aby se pak dokázali vnitřně zpevnit a lépe rozpoznávali, co do jejich rodiny patří a co dovnitř nepustí. Nevratné poškození mají možnost vyhrát 3 soutěžící!
Prémiový obsah
číst více