RSS
archiv revue
Beseda: Dagmar Užkonečně Šťastná – Za vším hledej ženu
V úterý 19. září byla hostem v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz spisovatelka Dagmar Užkonečně Šťastná, která na besedě představila svou novou knihu Za vším hledej ženu.
Recenze: Dým nad Březinkou
Autorka strávila čtyři roky v německém koncentračním táboře Osvětim-Březinka. Poté, co uprchla z pochodu smrti, napsala autobiografickou zpověď o tom, co prožila. Kniha posloužila jako důkazní materiál při procesu s nacistickými zločinci. Vy se díky ní dozvíte řadu překvapujících, až šokujících, informací, které vám žádná beletrie nezprostředkuje.
Recenze: Znamení jednorožce
Kniha o lásce, o zradě, o světě. Jak se zpívá v jedné písničce. Ale také o životě na nudném středověkém hradě, i o nekončícím dobrodružství v kulisách Francie zmítané válkami. Co všechno obětuje protivný markýz pro své blaho? A co všechno obětuje mladá markýza pro blaho ostatních?
83. HRA LOVEC KNIHCENTŮ
Hra pro členy věrnostního programu KNIHCENTRUM.CZ. Ulovte KNIHCENTY a vyberte si dárek.
Soutěž o 3 výtisky knihy Faktor Omega
Vyhrajte akční thriller balancující na ostří skutečné historie. Faktor Omega získají 3 výherci.
Prémiový obsah
číst více
Zářijové DESKOHRÁTKY a SOUTĚŽ
Odložte noťas, mobil anebo v lepším případě knihu a pojďte si zahrát společenské hry! 🙂 O dvě z nich si můžete i zasoutěžit.
Recenze: Převzetí
Knih od českých autorů není nikdy dost a když navíc spisovatel zabrousí do fantastiky, tak jednoduše není nad čím přemýšlet! V březnu vydalo nakladatelství CooBoo knihu Vojtěcha Záleského Převzetí. Už samotná obálka navnazuje k četbě, jelikož slibuje pořádný kus noir urban fantasy. A to je panečku v našich končinách opravdu něco originálního!
Igor Brezovar: „Cestování mě naučilo rozdávat optimismus a radost.“
Svůj příběh, který stírá předsudky a pomáhá odbourat strach z neznámého, vypráví ve své knize motorkářská legenda, nezkrotný rebel, milovník žen, cestovatel, muž se srdcem na pravém místě, který si splnil svůj dětský sen.
Lucie Bechynková: „Brodit se vším tím zlem je občas náročné.“
Povídali jsme si se spisovatelkou a moderátorkou Lucií Bechynkovou, občas nazývanou také jako „zločinožroutka“. Je spoluzakladatelkou populárního podcastu Opravdové zločiny, který se zaměřuje na nejzajímavější kriminální případy světa, a autorkou stejnojmenných knih Opravdové zločiny a Opravdové zločiny 2. Na svém kontě má také titul Vrah je v každém z nás, na němž spolupracovala s legendárním detektivem pražské mordparty Janem Štočkem, a nyní přichází s novinkou Ženy zločinu.
Recenze: Buď jako řeka
Sedmnáctiletá Victorie vyrůstá po smrti své matky na odlehlé americké farmě spolu s chřadnoucím otcem a agresivním bratrem. Rozhodně nemá, jako jediná žena v hospodářství a domácnosti, na růžích ustláno, ale svůj domov miluje. Miluje rodinnou farmu i městečko poblíž kterého žijí. Malebné, malinké, uprostřed překrásné přírody.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!
Blíží se dovolená. A co to pro nás knihomoly znamená? Že si pěkně vybereme knihy, které si vezmeme s sebou, ať nejsme bez zásob. Vyberte si to pravé čtení na léto.