RSS
archiv revue
Recenze: Vášeň a přítomnost
Krásná kniha, která se nebojí jít do hloubky. Do hloubky nejen vztahů, erotiky a mužského a ženského světa obecně, ale také každého čtenáře. Jsem si naprosto jista, že i když nám autorka Maci Daye nabízí obecnou a velmi podrobnou terapii použitelnou pro vztahy i jednotlivce, její ryzí prožívání a to, co nám vytane na mysli, vypluje ze vzpomínek, může být pro jednotlivce až neskutečně odlišné. Podle toho, co jsme zažili, co nás potkalo a kdo nás zranil.
Recenze: Varhaník z mrtvé vesnice
Danuta Chlupová zůstala věrná svému kraji a opět se v jejím románu vydáváme na Karvinsko. Tentokrát do vymyšlené vesnice Dvory, která má ale podobnou charakteristiku jako jiné obce v důlních oblastech. Ani malé vísce se nevyhne to, jak si komunistický režim dokázal došlápnout na jinak slušného jedince.
Náhradník vám bude rezonovat v mysli ještě dlouho po přečtení
Kniha, která ve vás zanechá spoustu emocí. V USA, Kanadě a Velké Británii se této autobiografie prodalo za první den více než 1,4 milionu výtisků.
DOčteNO- Nové nebe
Každý týden tady pro vás máme Dobré čtení na obzoru. V krátkém videu se o knize něco dozvíte a třeba vám pomůže při rozhodování, zdali si knihu koupit.
Beseda: Ondřej Durczak, Jiří Siostrzonek – Zrození metropole
Ve čtvrtek 20. dubna byli hosty Domu knihy autoři fotografické publikace Zrození metropole.
Recenze: Paměti donského Kozáka a českého lékaře
V českém překladu vydalo v roce 2022 nakladatelství Jota v redakčně zkrácené a upravené verzi memoáry exilového kozáckého básníka a lékaře Nikolaje Kelina, které nechal publikovat jeho syn jako vzkaz pro budoucí pokolení. Je jen na nás, co si z díla odneseme – ponaučení? Kéž by...
Soutěž o 3 výtisky knihy Les v domě
Vyhrajte nejnovější román české autorky Aleny Mornštajnové Les v domě. Čeká na 3 výherce!
Prémiový obsah
číst více
Knižní novinky pro děti a mládež – duben 2023
Počasí je jako na houpačce a je třeba využít obojího. Když je škaredě, tak si zalézt s knihou a šálkem horkého moku pod deku, když je venku krásně, přibrat knihu na procházku. Jaké novinky přinesl na pulty knihkupectví aprílový měsíc duben?
Ceny Jantar 2022 mají své vítěze
V pondělí 17. dubna byli v ostravském Domě kultury Poklad slavnostně vyhlášeni laureáti šestého ročníku Cen Jantar, které jsou udělovány umělcům spojeným s Moravskoslezským krajem.
Recenze: Zpomal a rozhlédni se
V nakladatelství Svojtka vyšla v letošním roce tato krásná kniha – Zpomal a rozhlédni se – Další příběhy ze světa přírody, které tě přimějí zpomalit a všímat si maličkostí. Napsala ji Laura Brand. Když se necítíte ve vlastní kůži, je dobré tělo i mysl zklidnit v přírodě. Takové lesní království udělá s člověkem své. Miluji vůni lesa. A právě v přírodě se dějí malé a velké zázraky. Stačí jen pozorovat.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!