RSS
archiv revue
Vězňova žena – příběh o lásce i lidské soudržnosti na pozadí válečné vřavy
Přečtěte si knihu Vězňova žena napsanou na základě skutečného příběhu, který se stal během druhé světové války.
Recenze: Hitlerův poslední pokus
Zajatci v koncentračních táborech vůbec netušili, kdo obývá speciální budovy kousek od nich. Divili by se, že spolu s nimi tu jsou významní vědci, představitelé vlád a příslušníci aristokracie. Adolf Hitler totiž zajal skupinu 139 prominentních rukojmích, kteří měli sloužit jako nástroj vydírání.
Recenze: Vegan recepty - Hravě a zdravě
Ať už se stravujete jakkoli, tato kuchařka vám poskytne spoustu skvělých tipů.
Recenze: Herec k nepřežití
V červnu vyšla divadelní persóně Ostravska Albertu Čubovi jeho prvotina, novela Herec k nepřežití, a to u mladého nakladatelství Bílý Vigvam.
Knižní novinky - říjen 2020
Je tu podzim, začíná být chladno a přichází období, kdy se do čtení pustí i ten, koho by to v létě ani nenapadlo. Proto vám jako každý měsíc přinášíme Knižní novinky, aby vám neutekla žádná zajímavá kniha.
Recenze: Hory peklo ráj
V nakladatelství HOST vyšla kniha norského komika jménem Are Kalvø, který se pokusil stát milovníkem hor.
Recenze: Uprchlík
Josef, Isabel a Mahmúd. Tři sotva odrostlé děti. Žily v různých dobách a v různých zemích. Přesto měly něco společného. Toužily po svobodě tak moc, že neváhaly riskovat vlastní život, aby utekly ze země, kde jim hrozilo nebezpečí.
Karel Gott – sleva 15 %
Začátkem října tohoto roku uplynulo dvanáct měsíců od úmrtí jednoho z nejslavnějších zpěváků České republiky. Tituly týkající se Karla Gotta, jeho biografie a CD s jeho tvorbou u nás můžete pořídit za akční cenu.
Recenze: Z deníku dočaskářky
Olga Minaříková, autorka Z deníku dočaskářky, a ilustrátorka Nikol Burešová nejsou v ochraně psů neznámými osobami. Pohybují se v ní již několik let. Proto se Olga Minaříková nezdráhala zúročit své zkušenosti a rozveselit čtenáře příhodami o psech, kteří původně mnoho štěstí neměli.
Recenze: Krizová kuchařka ze Svatojánu
Pod taktovkou nakladatelství Motto vyšla v červenci další kniha Evy Francové, již devátý díl série …ze Svatojánu. Tentokrát nese název Krizová kuchařka ze Svatojánu a nabídne nejen jednoduché a zajímavé recepty, ale taky návody na základ domácí drogerie, lékárničky a mnohem víc.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Ida je úspěšná architektka. V životě tak nějak tápe, ale má pocit, že je ve věku, kdy by měla přemýšlet o reprodukci. Protože nemá milence a už vůbec ne vztah, rozhodne se nechat si zmrazit vajíčka. O své tajemství se chce rozdělit se sestrou, která se léta snaží marně otěhotnět. Možná to není dobrý nápad, ale nad tím se Ida nezamyslela.
Den dětí se blíží. Ve spolupráci se značkou TREFL jsme si pro vás a vaše ratolesti připravili dárek – puzzle ZDARMA pro kluky i holky!
Vyrazte na festival, který přiváží TOP zpěváky a skupiny všech žánrů. Uskuteční se v Ostravě v Dolní oblasti Vitkovice.