RSS
archiv revue
Na besedě s Magdou Vášáryovou, Ivou Brožovou a Karlem Hvížďalou
Na veletrhu Svět knihy jsme se zúčastnili besedy ke knize Karla Hvížďaly Vlčice: rozhovory s Magdou Vášáryovou a Ivou Brožovou. Slovem prováděla novinářka Renata Klusáková, o hudbu se postaral Jiří Stivín.
Scéna MELTINGPOT+ KNIHCENTRUM živě!!!
Meltingpot je nejprestižnější diskusní fórum ve střední a východní Evropě, je součástí multižánrového festivalu Colours of Ostrava, který se koná 18. až 21. července 2018. Stejně jako v loňském roce jsme hrdými partnery tohoto fóra a letos budeme jedinou externí scénou, na níž se odehraje šestnáct zajímavých besed.
E-knižní novinky - červen 2018
Teplota venku pomalu stoupá a všechny to láká někam do přírody nebo k vodě. Nejlepší relax je s knihou, ideálně jich mít po ruce hned několik. Na to je velmi dobrá čtečka na e-knihy, kam se vám jich vejde, kolik chcete. A jaké e-knihy si vybrat? Posíláme vám tipy na červnové novinky.
Mistrovství světa ve fotbale 2018
Ve čtvrtek 14. června začalo Mistrovství světa ve fotbale. Končit bude 15. července a poprvé v historii se koná v Rusku, konkrétně v jedenácti městech a na dvanácti stadionech. Pokud chcete fotbal sledovat nejen na televizních obrazovkách, ale uvítáte něco hmatatelného o fotbale doma, pak si vyberte knihu, která vás zaujme.
Tary Příběh parkouristy očima maminky dvou synů
Tary je úspěšný mladý muž, který dělá, co ho baví a uživí. Jaký je jeho příběh?
Kniha Za humny je válka se nebude líbit sluníčkářům a světlonošům milosrdenství
Kniha je složena z článků a rozhovorů, které vycházely v časopise Reflex. Fištějn je jeden z těch, kteří dlouhodobě varují před možnými následky neřízené migrace uprchlíků z arabských a afrických států do našich končin. Fištejn se v knize zcela racionálně zamýšlí nad evropskou společností a tím, co jí může takováto migrace přinést (či spíše „odnést“). Hrozí totální rozvrat evropské civilizace?
Mozky pro armádu - neuvěřitelný svět vědeckých poznatků a pokroků
Pozoruhodná kniha o vojenské vědě z trochu jiného úhlu pohledu. Věnuje se nenápadným a neuchopitelným válkám proti méně zmiňovaným nepřátelům jako jsou vyčerpání, šok, bakterie, plísně, panika, extrémní vedro, hluk, špatně načasovaná krize trávícího ústrojí nebo kačeny…
Inna Rottová jde s kůží na trh a odhaluje se tak, jak to dokáže málokterý autor
Česká spisovatelka Inna Rottová jako malé dítě zažila obléhání Leningradu nacistickými vojsky. Své vzpomínky zpracovala v autobiografických povídkách, kde se mísí realita s fikcí. Kniha zamává s vašimi emocemi a vy pochopíte, proč Rottovou milují celé generace čtenářů.
Labyrint pohybu - hýbete se málo, nebo špatně?
O pohybu v medicíně, ve sportu i běžném životě. Prezentace knižního rozhovoru Labyrint pohybu s uznávaným odborníkem na rehabilitaci prof. Pavlem Kolářem, který vedla zkušená novinářka Renata Červenková.
Soutěž o 3 výtisky knihy Zelenina z ekozahrady
Milí zahrádkáři, máte jedinečnou možnost soutěžit o knihu, která se vám určitě bude hodit. Naprosto unikátní publikace Zelenina z ekozahrady se zabývá zábavným permakulturním pěstováním zeleniny, a to od výběru místa pro záhony přes jejich utváření mnoha různými způsoby až po zúrodňování půdy, tvorbu kompostů a přidávání přírodních zlepšujících příměsí do půdy.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!
Blíží se dovolená. A co to pro nás knihomoly znamená? Že si pěkně vybereme knihy, které si vezmeme s sebou, ať nejsme bez zásob. Vyberte si to pravé čtení na léto.